Címünk
8800 Nagykanizsa, Táborhely u. 4. (Kanizsa Centrum)
Nyitvatartás
Hétfő - Szombat: 09:00 - 19:00
Vasárnap: 09:00 - 14:00
Hívjon
+36 30/507-5208
Írisz Optika Logo
Írisz Optika
Nagykanizsa szakértő látszerésze

Smiling Planet fogfehérítás lépésről lépésre

Smiling Planet fogfehérítés lépésről lépésre

Fogfehérítés gyorsan, olcsón, fájdalommentesen, de hogyan? Olvassa el tájékoztatónkat és megtudhatja miként lehetséges ez.

Az üzletbe belépő vendéget asszisztensünk fogadja. Segítségével a színmintából kiválaszthatja a fogaihoz legközelebb eső színárnyalatot. Az asszisztens steril gumikesztyű használatával előkészíti a fogfehérítés kellékeit. A fogfehérítő kezelés előtt nem szükséges a fogmosás, de az üzletben egyszer használatos fogkefével erre is van lehetőség. Ezt követően a vendég egy ún. textilujjat húz az ujjára, melyre egy aktiváló, tisztító spray-t fújunk. Ezzel kell megtisztítani a fogakat kör-körös mozdulatokkal, mintha fogat mosnánk. Ez a művelet körül belül fél percig tart.

Az asszisztens a szilikonformába – mely egy átlátszó sín – fecskendezi a fogfehérítő anyagot. A fogfehérítő gél átlátszó, íze enyhén mentolos, fogkrémre emlékeztető. Ez a zselé az egészségre ártalmatlan, ezért a kezelés közben, ha a vendég lenyeli, semmilyen következménnyel nem kell számolnia. A bio fogfehérítés esetén az alkalmazott fogfehérítő gél állaga, megjelenése és az eljárás megegyezik a normál fogfehérítő eljárással csupán a fogfehérítő gél összetétele más. A vendég a fogfehérítő gélt tartalmazó sínt saját maga helyezi fel, és széles mosollyal ráharap. Azt szoktuk javasolni, nem túl szép kifejezéssel, hogy vicsorítson. Nem szabad nagyon összeszorítani a fogakat, mert ekkor hamar elfárad az álkapcsunk. Minél szélesebbre tudja tárni a vendég az ajkait, annál inkább éri a hátsó fogakat a fogfehérítő gélt aktivizáló LED fény, a fogfehérítés annál egyenletesebben valósul meg.

smiling-planet-tojasfotelek.jpg

Ezután fel kell venni a védőszemüveget és bekapcsoljuk a fogfehérítő lámpát 15 percre. A kezelés alatt nincs csípő, fájdalommal járó érzés, mindössze azon kényelmetlenséggel kell szembe nézni, hogy mozdulatlanul kell eltölteniük az egyébként kényelmes tojásfotelben az időt. A tojásfotel kialakítása egy kis intimitást nyújt a benne ülők számára, mert ha kényelmesen hátradől, arca szinte alig látható, és a külső zajok is eltompulnak. A fotelek igény szerint elfordíthatóak, akár egészen a fal felé is.

15 perc eltelte után a vendég kiveszi a sínt a szájából, kiöblíti azt, majd a kezelést még egyszer, 45 perces kezelés esetén még kétszer megismételjük. Ezt követően a fogfehérítés legizgalmasabb része következik, megnézzük, hogy az eredeti árnyalathoz képes mennyivel lett világosabb a fogfehérítésen átesett fogsor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy átlagosan 3-6 árnyalatnyi fogfehéredés érhető el a 30 perces kezelés alatt. A 3 árnyalatnyi világosodás szinte garantált. A 45 perces kezelés eredménye 8-12 árnyalat.

szinminta.jpg

Tekintettel arra, hogy a fogszerkezet és a fogzománc színe egyénenként változó, a fogfehéredés mértéke is különböző. Azt szoktuk javasolni, hogy első alkalommal egy 3×15 perces fogfehérítő kezelést próbáljanak ki, majd ezt követően, két- három havi ismétléssel – ekkor már lehet, hogy a 30 perces kezelés is elég lesz – szinten tudják tartani a fog fehérségét.

A Smiling Planet fogfehérítő kezelés után 2-3 óráig nem szabad enni, csak vizet inni. Azt viszont javasolt minél többet, mert az íny és a fogak is vesztenek nedvességtartalmukból, amit gyorsan pótolni kell.

A fogfehérítést követő 48 órában lehetőség szerint kerüljük az erősen színezett élelmiszerek és italok fogyasztását, a dohányzást. Együnk világos színű ételeket és a vörös borral való koccintást is odázzuk el egy héttel. Sokan nem tudják, hogy a fehér fogak legnagyobb ellensége a zöld tea. Minél világosabbra készítsük el, úgy fogyasszuk.

uj-mosoly.jpgAz Smiling Planet fogfehérítő módszer eredménye az életmódunktól függően 1-3 hónapig tart. Visszajáró vendégeink – akik nem vigyáznak különösebben fogaik fehérségére – általában 6-8 hetente keresnek fel bennünket. Gondos, színező élelmiszereket kerülő vendégeink 3 havonta jönnek el újra. A bio fogfehérítés eredményei teljesen megegyezőek a normál fogfehérítés eredményeivel. A fehérség megőrizhető a gyártó által, napi használatra javasolt fogfehérítő és tisztító habbal, melynek neve: Clean &White Fusion.

Javasolt az évenkénti fogorvosi ellenőrzés, fogkő eltávolítás, mert a Smiling Planet eljárás a fogkövet nem távolítja el.

Tapasztalataink – annak ellenére, hogy a gyártó szerint a fogfehérítő gél nem világosítja a pótolt fogakat – azt mutatják, hogy a porcelán fogak, pótlások is fehérednek némileg, de nem olyan mértékben, mint a saját fogaink. Azok eredeti színe visszaállítható. Mindenesetre nem kell esztétikai problémát okozó kontraszttól tartani.

Fogorvosi pótlások, koronák készítése előtt kifejezetten javasoljuk a fogfehérítést, hogy a fogorvos az új fogakat saját, természetes fogszínünkhöz igazodva készítse el, ne pedig az évek alatt elszíneződött, megsárgult fogainkat vegye alapul, mert azon már nem lehet egykönnyen változtatni.

Akik vigyáznak arra, hogy szervezetükbe csak természetes és egészséges anyagokat vigyenek be, a kicsivel drágább bio fogfehérítést javasoljuk. Ennek ellentételezéseként vendégeink azzal a megnyugtató érzéssel vehetik igénybe kezelésünket, hogy az általunk alkalmazott fogfehérítő eljárásban felhasznált anyagok minden tekintetben tökéletesen megfelelnek az EU által támasztott natúr termék kategória előírásainak.
Minden fogfehérító anyagunk és termékünk rendelkezik az Európai Unió által megkövetelt CPNP regisztrációval.

 

Kinek nem ajánljuk?

Eljárásunk kíméletesen fehéríti a fogakat anélkül, hogy a fogínyt és a fogzománcot károsítaná, de nem ajánljuk azoknak, akiknek gyulladt a fogínyük, szájsebészeti beavatkozás után érkeznek vagy seb van a szájukban. Terheseknek és kismamáknak sem ajánljuk, valamint kemoterápiás kezelés alatt állóknak sem.

Címünk
8800 Nagykanizsa, Táborhely u. 4. (Kanizsa Centrum)
Nyitvatartás
Hétfő - Szombat: 09:00 - 19:00
Vasárnap: 09:00 - 14:00
Hívjon
+36 30/507-5208

Írisz Optika

Minden jog fenntartva! © 2019

Partnereink

Opticnet a szakértő látszerészek csoportja
Szemüvegvilág - A látásmód portál